De aanschaf van een jacuzzi

Sinds kort zijn wij in het bezit van een heerlijke FOX spa van Sunspa Benelux. Volop genieten maar voordat je een jacuzzi koopt zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blog vertel ik mijn ervaringen en deel ik wat handige tips!

Welke jacuzzi past bij ons?

Voordat we naar de showroom gingen hadden we uiteraard op de website het aanbod bekeken. Hier keken wij naar het aantal zit- en ligplaatsen, de afmetingen en het aantal jets. Wij waren op zoek naar een jacuzzi met 2 ligplaatsen en 2 of 3 zitplaatsen. In eerste instantie hadden we een jacuzzi van 200x200cm op het oog met 2 ligplaatsen en 3 zitplaatsen. Met deze jacuzzi in gedachten gingen wij naar de showroom van Sunspa Benelux in Breda.

Showroombezoek

In de showroom werden we hartelijk ontvangen en werd ons direct al verteld dat de jacuzzi die wij op het oog hadden, te klein voor ons is. Zowel mijn als ik zijn beide lang (1,88cm en 1,76cm) en in de meeste jacuzzi's zit een vrouwenzitting en mannenzitting. Om te ervaren hoe het zit als je te lang bent voor een jacuzzi mochten wij plaatsnemen in de spa die wij op het oog hadden. Ik kan je vertellen, dit zit totaal niet comfortabel! Het nekkussentje zit tussen je schouderbladen en je benen kan je niet strekken. Dus mijn gouden tip, ga ALTIJD in een jacuzzi zitten voordat je overgaat tot aanschaf. Het is zonde als je niet goed zit en je schouders boven het waterpeil uitkomen, hierdoor krijg je het in de winter koud en zal je er geen gebruik meer van maken. Uiteraard zijn er wel kleinere jacuzzi's voor lange mensen maar dan kon er niet aan onze wens van 2 ligplaatsen en 3 zitplaatsen worden voldaan.

Vervolgens hebben wij in nog een aantal jacuzzi's gezeten tot we eindelijk bij de FOX spa Eternal uitkwamen. Wat een jacuzzi! Zoveel jets, airblowers, 4 led speakers, subwoofer, verlichting en nog veel meer opties. Wij waren direct verkocht.

Wat voor ons doorslaggevend was is dat deze jacuzzi een drievoudige isolatie heeft en dit bespaard erg veel op de energiekosten.

Extra's

Ook zagen wij in de showroom een aantal lameloverkappingen staan. Om het gehele jaar goed gebruik te kunnen maken van onze jacuzzi, hebben we besloten om ook een lameloverkapping aan te schaffen. Hier hebben we drie screens in laten plaatsen zodat we meer privacy hebben en we op warme dagen voor extra schaduw kunnen kiezen en het inslaande regen tegenhoudt. Wat fijn is aan de screens is dat je vanaf buiten niet naar binnen kunt kijken, maar van binnen wel naar buiten kunt kijken.

Bij Sunspa Benelux krijg je standaard bij de aanschaf van een jacuzzi een trapje en cover erbij. Om de cover extra makkelijk te kunnen openen, hebben wij er een coverlift bij gekocht. Nu kan ik zelfstandig en gemakkelijk de cover van de jacuzzi af halen.

 

Welke locatie kies jij voor een jacuzzi?

Plaats jij je jacuzzi in een overkapping of toch liever in de zon? Dit zijn vragen waar je vooraf goed over moet nadenken. Ook moet de locatie aan een aantal eisen voldoen.  

Praktische tips

Het is sowieso verstandig om een jacuzzi op een plek te plaatsen waar je in alle rust kunt genieten met voldoende privacy. Privacy kan je uiteraard ook creëren doormiddel van een overkapping of schutting. Het uitzicht vanuit de jacuzzi is ook erg belangrijk. Niks zo vervelend als een opgesloten gevoel zonder een mooi en ontspannend uitzicht. 

Locatie

De jacuzzi moet op een stevige ondergrond geplaatst worden. Zoals een vlakke tegelvloer of een beton gegoten vloer. Gras, grind of een onverharde ondergrond is niet geschikt!

Ook moet de locatie goed bereikbaar zijn. Zo moet de doorgang minimaal 1 meter breed zijn en moet de hoogte minimaal 2,6 meter zijn, ook mag er geen korte bocht aanwezig zijn. Onze doorgang was te smal dus hebben wij de jacuzzi met een kraan over het huis laten tillen. Dit ging erg snel en gemakkelijk!

 

Wij hebben de FOX spa Eternal nu 3 maanden in ons bezit en genieten er volop van!  En niet alleen wij genieten ervan maar ook familie en vrienden.

 

Wist je dat je tot 31 augustus 2022 21% BTW korting krijgt op de gehele FOX lijn van Sunspa? Het enige dat je hoeft te doen is Casa Leinweber noemen tijdens je showroombezoek of via de e-mail.

Je checkt de FOX spa lijn hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.